Még 2 nap , 14 óra és 44 perc eddig: 58. Filmmaraton - Oscar 2023.

Summer Movie Contest 2023 - w1/17

Beküldte: birop | Időpont: 2023. 05. 15., h – 15:24

1/17 hét - tippelső: ChatGPT, molnarl

1. ‒ (+0) w1 GOTG3 (IMDb: 8,3; RT: 8,2) 365,64 +365,64; Guardians of the Galaxy Vol. 3

Talán az egyik legnagyobb esélyessel indult az SMC23, a James Gunn írta és rendezte A galaxis őrzői 3. és egyben utolsó részével. Gunn korábbi terveit, úgy tűnik, felülírta a DC mozis univerzum újraalkotásának lehetősége, így nem végső a búcsú, csak a plüss macitól és társaitól. Úgy tűnik, hogy ezzel a harmadik résszel a lezárás is elég jól sikerült, mert mind az IMDb pontszámok, mind a kritikusok értékelése alapján nagyon tetszett a nézőknek. 

A GOTG3 365 milliós első héttel indította versenyt, ami nem rossz, de nem is olyan erős, ami a milliárdos szinthez elegendőnek bizonyulna. Lehet, hogy az utóbbi évek gyengébben muzsikáló Marvel filmjei (Shang-Chi, Eternals, Multiverse of Madness, Quantumania stb.) visszább vetették a várakozásokat. Nem tudom biztosan. De a minőségi siker azért még emelkedő pályán tarthatja a bevételeket a következő hetekben, így persze a remény az elsőségre még nincs oda. 

A listában szereplő filmek frissített digitális elérhetősége (VOD - Video on Demand, vagy streaming):

  • Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2022) - July 8, 2023 on DISNEYPLUS

A versenyünkben ezen a héten nem érkezik új film, ami azt jelenti, hogy nagy kihívója még egy hétig nem lesz Gunn mozijának, amit szintén az előnyére válthat.  

A pontverseny állása az első hét után természetesen semmit nem mutat, és első helyen azok állnak, akik a GOTG3 végső elsőségére tippeltek. Messze még a vége, meglátjuk...  

***

A verseny aktuális állása: SCOREBOARD.
A filmek adatlapjai: IMDb.
Árbevétel adatok és a fontosabb historikus statisztikák: Box Office Mojo.
A legutóbbi verseny eredménye: SCOREBOARD 2022.

 

Menü