Summer Movie Wager 2018

Figyelmeztető üzenet

Az űrlap megtekintéséhez belépés vagy regisztráció szükséges.

Immár második alkalommal kerítünk sort egy nyár végéig tartó versenyre! A stúdiók számára a nyári szezon a legnagyobb bevételi potenciál az év során. A mozik látogatottsága ebben az időszakban tetőzik, így a legtöbb, széles tömegeknek szánt, szórakoztató alkotás is ekkor kerül a mozikba. Igazság szerint az utóbbi években már március-áprilisban is érkeznek nagy, nemzetközi sikerre is ácsingózó igazi blockbusterek (pl. Tomb Raider, Pacific Rim Uprising, Ready Player One, Rampage, Avengers: Infinity War), de a szezon valójában csak május elején indul be. Egy magára valamit is adó filmes oldal szervez blockbuster tippelős versenyt, így hát a tavalyi visszhangos siker után ismét tiptyre fel! ;) 

Mi is pontosan a feladat?
Az alábbiakban megadtam 15, május 4. és július 31. között az USA-ban mozikba kerülő filmet, amely filmek szept. 7-ével záródó teljes nemzetközi árbevétel szerinti sorrendjét kell megtippelnetek. 

A játék menete: A honlapon regisztráltak közül bárki tiptyelhet. Mind a 15 helyezésre lehet és kell tiptyelni. A tiptyek leadásának határideje április 30., - magyar idő, GMT+1 szerinti - éjfél.

A játék pontozása: A pontszámítás látszólag bonyolult: a Box Office Mojo-n közzétett "Worldwide Total Gross" szerinti végső, 2018. szept. 7-i bevétel szerinti sorrend és a tippelt sorrend súlyozott átlagos abszolút eltérése (Mean Absolute Error) alapján kerül pontozásra. A súlyozást azért látom idokoltnak, mert többet számítson az, ha valaki a toplista elején tippel pontosabban, mintha a végén. A súlyok: 5 (#1), 4 (#2), 3 (#3), 2 (#4-10), 1 (#11-15). A kapott értékeket 100-as skálára transzformálom, ahol 100 pontot ér el az, aki mind a 15 helyezettet telibe találja és 0-t, aki pontosan az ellenkező sorrendre tiptyel.    

A játék nyertese: Aki a legmagasabb pontszámot éri el. Pontazonosság esetén a helyzési sorrendben első 5 film pontosabb találata számít. Ha még ekkor is pontazonosság lép fel, akkor közülük az a nyertes, aki a saját (utolsó) szavazatát a leghamarabb leadta.

A játék nyereménye: Egy lehetőség, amivel sajnos csak a zárt körű Filmmaratonon résztvevő nyertes élhet. A játék győztese +4 szavazat-pontot kap a 2019-es 1. negyedéves filmmaraton filmjeire való szavazáskor. 

Egy kis segítség: a filmek IMDb adatlapjai itt; a filmek árbevétel adatai és a fontosabb historikus statisztikák itt; a filmes virtuális tőzsde itt; a verseny SCOREBOARD-ja pedig itt, míg a tavalyi verseny eredményeit itt találjátok.

fm37