Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

A világ leghíresebb és legokosabb magándetektívje (Robert Downey Jr.) visszatér, és végre emberére akad, nyomába eredhet annak a zseniális bűnözőnek, aki mindarra képes, amire ő csak a rossz szolgálatában. Moriarty professzor (Jared Harris) lelkiismeret-furdalás nélkül követi el a legvadabb bűntényeket. Ha érdekei úgy kívánják, még az osztrák koronaherceget is képes meggyilkolni. Miközben Watson (Jude Law) az esküvőjére készül, társa nyakig merül az ügybe, és nemcsak a doktort, hanem saját, szintén zseniális bátyját (Stephen Fry) és egy gyönyörű, de veszélyes jósnőt (Noomi Rapace) is magával ránt. Egész Európán keresztül folyik az üldözés, és a professzor egy lépéssel mindig előttük jár.

Guy Ritchie továbbra sem változtatott a bevált sémán, detektívje trükközik és üt, a lényeg továbbra sem egy csavaros krimiszál aprólékos felgöngyölítése, hanem az akció és az adrenalin. Nem szépeleg, bemutatja London mocskos arcát, főszereplője deviáns oldalát, Holmes drogoktól szétcsúszó, különös életét. Csúcsra járatott akció mozi szarkasztikus humorral, sok álruhával, bizarr férfibarátsággal, pofonokkal és fejben előre lejátszott akciókkal. Jöhet a következő, csak azért óvatosan, nehogy túlontúl elvesszünk a látvány mámorában és a tartalom rovására!

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) - biro-peter rated this 8. [my IMDb ratings]

Hozzászólások

bika1000 képe

<p>Tegnap siker&uuml;lt megn&eacute;znem..h&aacute;t ez nekem jobban tetszett, mint az első r&eacute;sz.. sokkal..</p>
birop képe

<p>&nbsp;Na, &ouml;r&uuml;l&ouml;k! Az&eacute;rt hozz&aacute;tenn&eacute;m, hogy az első r&eacute;szt az&eacute;rt l&aacute;tni kell ennek a teljes meg&eacute;rt&eacute;s&eacute;hez! (csom&oacute; utal&aacute;s van benne az előzőre)</p>