birop blogja

23 Mar

teszt_02

Közzétette biropsze, 2016-03-23 10:52
16 Apr

FILMAJÁNLÓ - 2018w15

Közzétette biroph, 2018-04-16 20:00

Április második hete eléggé zűrös volt, így túl sok minden nem fért bele. Folytattuk a teljesen retardált, néha jó, néha rossz értelemben vett fura amerikai sorozatot és tartottunk egy kis szünetet a hollywoodi filmek sorában. 

Le sens de la fęte / Eszeveszett esküvő (2017) - Comedy - Dir.: Olivier Nakache, Éric Toledano - IMDb: 7/10; My rating: 6/10
Max, a nagy rutinnal bíró rendezvényszervező hiába vezényelte már le grandiózus események százait, arra még ő sincs felkészülve, ami a XVII. századi francia kastélyban és annak parkjában történik. Óriási stábjával jó előre megtervez mindent, hiszen a kastély és a park minden szegletében tökéletes ünnepi hangulatnak kell uralkodnia, a többszáz vendégnek és persze a maximalista, kőgazdag vőlegénynek olyan estét kell biztosítsanak, amelyre azok életük végéig emlékezni fognak. Néhány apró baki után viszont kártyavárként kezd összedőlni az este. Max pedig csak a fejét kapkodja, hogyan tudná megakadályozni a teljes káoszt és megmenteni a nászt. ► Annyira jól lehet látni, hogy milyen stílusbeli különbségek vannak pl. a francia és az amerikai vígjátékok között! A francia számomra sokkal életszerűbb, közvetlenebb, kevésbé harsány és alpári, sokkal európaibb... Persze filmek és filmek között is óriási különbségek vannak. Ez a mostani egy kicsit elnyújtott, kiszámítható, de azért még simán vállalható. Erős hatos.

Girls: Close Up (2015) - Comedy, Drama - Dir.: Richard Shepard - IMDb: 7,3/10; My rating: 6/10
Girls: Ask Me My Name (2015) - Comedy, Drama - Dir.: Tricia Brock - IMDb: 7,3/10; My rating: 6/10
Girls: Daddy Issues (2015) - Comedy, Drama - Dir.: Jesse Peretz - IMDb: 7,2/10; My rating: 6/10
Girls: Tad & Loreen & Avi & Shanaz (2015) - Comedy, Drama - Dir.: Jamie Babbit - IMDb: 7,1/10; My rating: 7/10
Girls: Home Birth (2015) - Comedy, Drama - Dir.: Lena Dunham - IMDb: 7,8/10; My rating: 7/10
Az HBO Emmy- és Golden Globe-díjas sorozata. Az új évadban Hannah csatlakozik az iowai írói Workshophoz. Marnie a karrierje és a kapcsolata között egyensúlyozik. Shoshanna lediplomázik. Vidám és szívszorító fordulatok az új évadban. ► Néha nem tudom eldönteni, hogy nézzem, ne nézzem. Anno a pikánsan kitárulkozó és egyedi hangvétele miatt kezdtük el nézni, mert van valami bája a sok meghökkentően idióta szereplőnek. A történet viszont nem túlzottan pörgős, egy-egy rész többször is úgy lepergett, hogy túl sok hozadéka nem volt. Aztán mégis, a részek mindig egy kicsit továbblökik a baráti társaság életének fura folyamát. Judd Apatow stílusa egyértelműen meglátszik a szituációkon és a párbeszédeken, szóval, aki még nem talákozott a Csajokkal, így álljon hozzá... Most egy újabb pihenő következik az újabb évad előtt, de szinte biztos, hogy még visszatérünk rá!

Salyut-7 (2017) - Action, Drama, History - Dir.: Klim Shipenko - IMDb: 7,3/10; My rating: 7/10
1985-ben a távirányítású szovjet űrállomás váratlanul elveszíti a kapcsolatot a földi irányítással. A Szaljut-7 a szovjet tudomány és űripar büszkesége, elvesztése nemcsak rombolná az ország imázsát, de a tragédia emberéleteket is veszélyeztet. Hogy megelőzzék a katasztrófát, az űrhajósoknak el kell érniük a Szaljut-7-et, és meg kell találniuk a hibát. Eddig azonban még senki nem dokkolt egy irányíthatatlan űrállomáson. Kezdetét veszi az űrhajózás történetének legkomplikáltabb küldetése. ► Kellemes meglepetés volt ez a film! Főleg, ha igaz, hogy nem kerül a film elkészítése 10 millió dollárba se. A történet főként a küldetésre vállalkozó két orosz asztronautáról, azok hátterét árnyaló családi utalásokról és az űrprogram szakmai és politikai irányítása közötti konfliktusról szó. A pontszámot kicsit felkerektettem, mert ugyan a filmet bőven lehetett volna rövidíteni, de mégis megmutatta, hogy kevés pénzből is lehet hangulatos, szórakoztató mozit csinálni!

***
Az elmúlt hét fontosabb filmbemutatói együtt: filmselect youtube-channel.
A fenti pontszámok értelmezéséhez a saját skálám: értékelés.
Amit pedig a pontozáshoz időként használni szoktam: scoring.
15 Apr

Summer Movie Wager 2018 - PROMO

Közzétette biropv, 2018-04-15 17:25

Idén is készülök a blockbuster szezonra a nagy box office tippelős játékkal. A szavazó-oldal hamarosan elkészül, addig is ismerkedjetek az idei évi 15-össel: link!

14 Aug

22. Filmmaraton - promó

Közzétette biropcs, 2014-08-14 09:51

29 Jul

21. Filmmaraton - promó

Közzétette biropk, 2014-07-29 08:56

Oldalak